Fly er den raskeste reisemåten mennesket har oppfunnet, og det finnes mange tusen flyplasser rundt i verden med mange avganger hver dag, til både innenriks- og utenriksdestinasjoner.

fly-reiseSiden det er et stort marked for flyreiser, er det også flyselskaper som kriger om kundene. Og den vanligvis største grunnen til at et flyselskap blir valgt, er prisen på flyreisen. Derfor gjelder det for flyselskapene å prøve å gjøre billettene så billige som mulig, og likevel gå i overskudd. Nå finnes det mange reiseportaler der du finner flybilletter i stedet for å gå på nettsidene til selve flyselskapet, og ofte er billettene billigere på reiseportalene. Smarte triks slik du får kloa i de billige flybillettene her.

Flybilletter i god tid

Siden alle som skal reise, vil ha billige billetter, gjelder det å være først ute for å skaffe seg disse. Det lønner seg nesten alltid å kjøpe flybilletter i god tid i forveien, så du kan prøve å finne ut når flyselskapene starter med å legge ut billettene sine. Det finnes lavprisselskaper og såkalte luksusselskaper, men det er ikke alltid prisen du først ser, er den samme når alt er bestilt. Lavprisselskaper benytter seg ofte av mange forskjellige gebyrer for å få ekstra inntekter, så prøv så godt du kan å holde deg unna disse gebyrene. Disse kan være ekstra bagasje, raskere innsjekking og valg av flyseter.

Millionbyer har som oftest flere flyplasser, så regn ut hva det vil koste totalt å komme frem til hotellet du skal bo på, og ikke bare til flyplassen. Noen ganger kan flyplasser ligge opptil 5 eller 6 mil unna bykjernen. Og du trenger ikke å reise med samme flyselskap begge veier. Det er fullt mulig at et annet flyselskap har billigere billetter for tilbaketuren. Dagene du reiser på, har ofte stor innvirkning på prisen. Prøv å ligge unna helgene for det meste, siden det er mange som bare har fri i helgene og bare kan reise da.