Den finnes mange måter å spare penger på. Disse kan være enkle og nyttige, og man kan gjøre det i hverdagen uten at man merker det noe særlig. Enten det er å pakke egen lunsj, slutte å røyke eller betale ned på lån, er det alltid måter å spare penger på.

spare-penger
Nedbetaling av lån

Den mest effektive måten å spare på, men kanskje ikke den letteste, er å betale ned alle lån. Ved å prioritere nedbetaling av lån går sparing av penger lettere enn aldri før. Dette er kanskje ikke like lett for alle, men det er definitivt verdt å prøve. For mange er det akkurat lånet som står i veien for de store pengene, så det er det bare å prøve å bli ferdig med dette så fort som mulig.

Selge ting

Nesten alle har boder som bogner av ting man aldri bruker. Ved å selge dette kan man raskt og enkelt tjene penger hvis man har brukt litt mye og har dårlig råd. Man skal selvfølgelig prøve å bruke så lite penger som mulig, men det er definitivt verdt å selge gamle ting man ikke bruker, enten man har dårlig råd eller ei. Andre ting man også kan selge, er klær, eller en ekstra bil hvis man er så heldig å ha det.

Kredittkort

Kredittkort er ikke det lureste å ha hvis man skal spare penger. Mange kan se på kredittkort som penger som egentlig ikke er der, og at det er altfor fort å dra kredittkortet istedenfor bankkortet. Den største grunnen til økonomiske problemer er at man overskrider kredittgrensen og at man bruker penger som man egentlig ikke har. Man blir fanget i en sirkel av for lite penger, og kan i verst tenkelige tilfelle få betalingsanmerkninger og bli nødt til å selge sine egne eiendeler. Hvis du får slike anmerkninger, blir du hindret fra å ha nye kredittkort, men dette anbefales uansett ikke.

Billige varer

Ofte er det letteste man kan gjøre for å spare å dra sjeldnere på butikken, og bare kjøpe det man trenger. I de fleste butikker finnes det «billigmerker» som man kan spare mye penger på. Ved å kjøpe store middager, for så å porsjonere utover uken og flere dager, sparer man langt mer penger enn om man kjøper enkeltretter til hver dag. Man kan i ny og ne unne seg en litt dyrere middag enn vanlig, som belønning for god sparing. Det anbefales å slutte å røyke og snuse, ettersom dette koster mye mer penger enn det man tror i løpet av et år.

Sparekonto

Ved å opprette en sparekonto som man kan betale til titt og ofte, blir man overrasket over å se resultatet. En sparekonto kan man for eksempel betale til hver gang man er ute og handler, eller hver gang man fyller bensin. Her finnes det ordninger som kan gjøre det så enkelt som mulig å opprette en sparekonto.