Plutselige utgifter dukker ofte opp når det virkelig ikke passer, og de aller fleste opplever noen ganger i livet at pengene ikke helt strekker til. Heldigvis finnes det mange måter å låne penger også til slike midlertidige behov.

Dessuten finnes det tjenester som https://www.financepal.no/, der du kan få hjelp med å sammenligne lån.

Forbrukslån – pass på store forskjeller

Usikrede lån, ofte kalt forbrukslån, er svært populære og veksten fortsetter i Norge. Markedet fortsetter å vokse også i 2019, men det er mulig at vi vil se en reduksjon i mengden nye lån. Dette i forbindelse med den nye samlede oversikten over gjeld, som fra sommeren 2019 er tilgjengelig for selskapene som leverer forbrukslån.

Hvis du vurderer å ta opp et forbrukslån er det viktig å vurdere ulike lån mot hverandre, og dessuten ha en klar plan for hvordan du skal nedbetale lånet. Husk at forbrukslån ofte har relativt høye renter sammenlignet med for eksempel boliglån, men hvis lånet skal tilbakebetales over kort tid utgjør rentene ikke en stor del av totalen sammenlignet med for eksempel gebyrer.

Refinansiering av boliglån

Hvis du eier egen bolig, kan refinansiering av boliglånet være en løsning når du trenger penger til andre utgifter. Det forutsetter at boligens verdi tillater at du utvider lånet du har i dag.

Hvis du har mulighet til å bruke boliglånet som en ekstra buffer betyr det at du får en svært god rente sammenlignet med usikrede lån. Likevel er det viktig å være forsiktig med overdreven bruk av boliglånet som ekstra lommebok, for husk at nedbetalingstiden er svært lang.

Kredittkort og andre løsninger ved kjøp

Mange har kredittkort som gjør det mulig å velge å nedbetale regningen over tid. Renten er ofte relativt høy på kredittkort, men hvis du bare trenger å utsette betalingen en måned eller to kan dette være et greit alternativ, da det oftest ikke påløper ekstra gebyrer.

En annen mulighet er å være på utkikk etter tilbud om nedbetaling eller betalingsutsettelse fra butikken du handler i. Noen ganger er det mulig å utsette eller dele opp betalingen helt uten kostnad, eller mot et relativt lavt gebyr.