Det finnes en rekke gode tips til hvordan du kan få økonomien din på bedre kurs. Dette inkluderer både ting som å kjøpe brukt, kjøpe på salg og begrense forbruket på unødvendige ting. Å spare litt hver måned er nok det viktigste å tenke på.

Ute av syn, ute av sinn. Det er flere grunner til å skille de sparte pengene fra resten av massen. For å spare er det både vesentlig å se hva du har spart, i tillegg til at du ikke har like enkel tilgang på pengene.

Det er nemlig sånn at selv om du spinker og sparer på hver krone, så vil du ikke se de sparte pengene på samme måte hvis pengene fortsetter å være på samme sted. Det fører nemlig til at du lettere bruker dem opp, rett og slett fordi du ikke er klar over at dette er penger spart.

Haugen med pengerSparegris

Det er derfor man sier at om du slutter å røyke, så må du legge pengene du ellers ville ha brukt på sigaretter i et separat glass, fordi du der vil kunne se haugen med penger vokse fysisk, noe som vil gi deg motivasjon videre til å slutte. I tillegg vet vi at dersom pengene ville fortsatt å være sammen de andre pengene, ja da ville de ha blitt brukt opp uansett.

En enkel og nesten umerkelig måte å spare på er å overlate det til banken din. De fleste har muligheten til å lage faste trekk til en annen konto hver måned. I mange banker får du også ekstra gode betingelser for sparekontoer. Dette inkluderer både høyere rente og mer sikkerhet. Med en løsning som dette vil du knapt merke at pengene blir spart. Om sparebeløpet er helt umerkelig, kan du også forhøye trekket.