Vi er alle interessert i å få gjort noen gode kupp. Det er ikke uten grunn at salg er så populært som det er. En annen måte som både er miljøvennlig og økonomisk å handle på, er å kjøpe brukt. Nedenfor går vi gjennom metoder for hvordan du kan gjøre gode kupp, hvor du finner dem, og hva du skal se etter.

Behovet for å kjøpe nye ting virker som en konstant drivkraft i mennesker. Vi kunne sagt at for å spare, så må du ikke bare bruke. Dette er mye lettere sagt en gjort. Selv om vi har nesten alt det vi trenger, lurer likevel behovet for å kjøpe nye ting i bakhodet. Dette kan være av grunner som at du ønsker forandring, fordi funksjonen på de tingene du har ikke er optimal, eller fordi tingene du har er slitte eller ødelagte. Det er med andre ord mange gode grunner til å bytte ut garderoben, møblene eller andre ting. For å holde økonomien god er det vesentlig at like mye går inn som det som går ut. Helst bør det komme litt mer inn, så du kan spare i tillegg.

Handle brukt

Second hand shopDet er her bruktkjøp kommer inn i bildet. Ved å handle brukt kan du for en brøkdel av prisen gjøre et kupp på både møbler, klær og elektriske dippedutter. Vi kan prise oss lykkelige for at ikke alle mennesker er like. Dette gjør at vi kan finne ting andre folk har kastet. Og motsatt kan du også selge ting som du ikke ønsker, og andre som ser verdien i dem, kan kjøpe dem. Det blir på den måten en vinn–vinn-situasjon.

Ting som er smart å kjøpe brukt, inkluderer møbler, klær og elektronikk. Som med alle ting er det viktig å sjekke ut kvaliteten selv. Med brukte møbler, klær og elektronikk er det enda viktigere, fordi det ofte ikke er noen returrett. Men har du gjort litt undersøkelser på forhånd, kan du gjøre gode kupp. En tommelfingerregel er å lete etter gode kvaliteter, gode fasonger og klassikere. En sofa med en stabil kvalitetstreramme kan alltid få et nytt trekk, og et godt trebord kan bli slipt ned for deretter å se så godt som nytt ut. Med klær gjelder det samme. Gode kvaliteter som ull, silke og bomull er noe man bør lete etter. Pass bare på at ullen ikke har hull etter eventuelle møll. Dette er også viktig å se etter ved kjøp av møbler med ullstoff. Elektronikk kan være en vanskelig ting å kjøpe brukt. Dette fordi en datamaskin kan se fin ut på utsiden, men likevel ikke fungere. Det er derfor best å holde seg til kjøleskap, komfyrer, vifter og lignende. Ofte står det hvor lenge de har vært i bruk, og ut fra dette kan du regne deg frem til hvor lenge de bør holde.

For å kjøpe brukt kan du både oppsøke brukthandlere rundt om i landet, eller du kan oppsøke en av de mange internettsidene som selger brukte ting. Her kan du ofte kommunisere direkte med selger, noe som gjør at du kan stille kontrollspørsmål etter behov.